
Farmhouse Ale Gist
Voor traditionele Saison-Style smaken en aroma's en voor droge boerderijbieren. Niet-diastatische hybride giststam.
Omschrijving
Deze niet-diastatische hybride giststam van Lallemand is de perfecte match voor het produceren van traditionele Saison-Style smaken en aroma's bij het brouwen van smaakvolle droge boerderijbieren het hele jaar door.
Diastaticus-gisten zijn gisten die het risico verhogen dat uw fles, blik of vat oververzadigd raakt. Diastaticus-gisten produceren glucoamylase-enzymen die de dextrines in bier verteren, waardoor suikers vrijkomen die vervolgens kunnen worden gefermenteerd in de fles, kan of vat, wat leidt tot extra koolstofdioxide. Resulterend in een fontein van bier
Deze nieuwe hybride stam is STA1-negatief, niet-GGO en elimineert het risico op kruisbesmetting met een diastatische gist die doorgaans wordt geassocieerd met Saison-stammen. Dus nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je je concentreren op creatief zijn en uitstekende Saison-Style smaakkarakteristieken en boerderijbieren brouwen.
De LalBrew Farmhouse is het resultaat van onderzoeks- en ontwikkelingswerk door Renaissance Biosciences in Vancouver, CA, in samenwerking met Lallemand, en is gemaakt met behulp van geavanceerde gistkweektechnieken. Met geavanceerde technieken heeft Lallemand de mogelijkheid van de gist veiliggesteld om suiker te gebruiken voor het produceren van fijne, knapperige en droge Saisons en andere boerderijbieren. De gist zal geen ongewenste smaken produceren, maar zal in plaats daarvan de zoete, kruidige en fruitige aroma's in dit bierassortiment versterken.
De Renaissance Biosciences heeft ook gepatenteerde technologie toegevoegd die de productie van de zwavelgebaseerde rotte-ei-off-smaak voorkomt. Nog een prachtige karakteristiek voor deze nieuwe Farmhouse Hybrid Saison-Style-gist.
Aroma: Kruidnagel, peper en fruitige tonen
Percentage vaste stoffen: 93% - 96%
Levensvatbaarheid: ≥ 1 x 10⁹ CFU per gram droge gist
Bacteriën: < 1 per 106 gistcellen
Flocculatie: Laag
Attenuatie: Hoog
Gistingsbereik: 68-86°F. (20-30°C)
Alcohol tolerantie: 16% ABV
Gisteinsnelheid: 0.5-1.0g/L
Gisting kan worden voltooid in 5 dagen.
Meer informatie
Accessories
Veilige betaling






