
Ferminator Basic
Ferminator is een flexibele en volledig instelbare, temperatuurgecontroleerde fermentatiekamer. Het zorgt voor fermentatie op een precieze en stabiele temperatuur. Bij kamertemperatuur (20°) kan de Ferminator de temperatuur verlagen tot 0° en verhogen tot 50°*.
Omschrijving
Ferminator Basic

De Ferminator biedt de gist de beste omstandigheden
Ontworpen voor temperatuurgecontroleerde fermentatie
De Ferminator houdt de temperatuur constant tijdens het fermentatieproces en kan natuurlijk op elk moment worden aangepast. Een constante fermentatietemperatuur zorgt ervoor dat ongewenste smaaknoten kunnen worden vermeden en dat de gist in een slaaptoestand gaat.

Modulair ontwerp

Kan koelen/verwarmen van 0 tot 50 graden (ºC) bij kamertemperatuur*.

Stabiele temperatuur

WiFi-module kan eenvoudig worden ontgrendeld
Temperatuurcontrole is een van de belangrijkste elementen bij het brouwen van bier


Bereik een schonere en betere smaak in je bier
Een uniforme fermentatietemperatuur zorgt ervoor dat ongewenste smaaknoten worden vermeden en dat de gist inactief wordt.
De juiste temperatuur
Het is bijvoorbeeld mogelijk om pilsners en lagers te fermenteren op de juiste en stabiele temperatuur of ale met veel gewenste esters op een hoge fermentatietemperatuur.


Compenseert voor warmteproductie tijdens fermentatie
Zelfs als de kamertemperatuur 20 graden is, stijgt de temperatuur in de fermentatietank met enkele graden als je geen Ferminator gebruikt.
Ferminator beschermt je brouwsel ook tegen zonlicht.
Koel-/verwarmingsunit


Consistente temperatuur
De ingebouwde ventilator is ontworpen om de lucht rond de gisttank te circuleren in plaats van er direct op. Dit zorgt voor een uniforme temperatuur in de hele eenheid, en ongewenste zeer directe temperatuuraanpassingen in een beperkt gebied worden vermeden. Dit creëert de beste omstandigheden voor de gist, en de meest optimale omstandigheden voor het bier.

Geluidsniveau
De snelheid van de ventilator kan in 4 niveaus worden aangepast in het menu Ventilatorsnelheid:
Ventilatorsnelheid 1: 40 dB
Ventilatorsnelheid 2: 45 dB
Ventilatorsnelheid 3: 47 dB
Ventilatorsnelheid 4: 50 dB
40 dB komt overeen met een stille bibliotheek of vogels die buiten in de tuin zingen.
50 dB komt overeen met een rustig kantoor of gedempte spraak.

Ferminator vs. Koelkast
Sommigen hebben overwogen een koelkast te gebruiken als fermentatiekast. De koelkast is niet gebouwd om als fermentatiekast gebruikt te worden, wat een gevaar is. Een standaard koelkast staat een temperatuurverschil van 3 graden toe voordat het de temperatuur begint te reguleren; in tegenstelling tot een Ferminator, die nauwkeuriger blijft binnen 0,5 graden.
â‹… Nauwkeurigere en stabielere temperatuurregeling
⋅ Ferminator bevat geen freon of schadelijke chemicaliën
â‹… Geen compressor
â‹… Geen onderhoud
Geen geur van de fermentatie
Minimaal tot bijna geen geur van de fermentatie. Het unieke ontwerp en de constructie van de Ferminator zorgen voor een bijna luchtdichte omgeving, waar de meeste geur van de fermentatie ingekapseld wordt.

Temperatuuraanpassing
De Ferminator is ontworpen om te koelen en te verwarmen op een zorgvuldig afgesteld niveau met de focus op het creëren van de beste omstandigheden voor de gist en het bier. Om de gist niet te stressen of zelfs te doden, is de Ferminator ontworpen om een gecontroleerde en aangepaste temperatuuraanpassing te creëren. De stabiele temperatuur en aanpassing zorgen er ook voor dat de gist niet inactief wordt.
Temperatuuraanpassingsintervallen van de Ferminator:
Van 20°C → 5°C, 24-48 uur*.
Van 20°C → 0°C, 48-72 uur*.
Van 20°C → 40°C, 8-12 uur*.
Van 50°C → 20°C, > 24 uur*.

Ferminator vs. Glycol
Het energieverbruik van de Ferminator is minimaal en aanzienlijk minder dan een Glycol koeler, die tot 950 Watt gebruikt. Het verbruik van de Ferminator is maximaal 80 Watt, en in standby slechts 1 Watt.
De Ferminator is veel goedkoper in aanschaf dan een Glycol koeler. Bovendien loop je geen risico op glycol of lekkage in je bier. De Ferminator kan zowel koelen als verwarmen en vereist geen onderhoud.

Krijg alle opties
Krijg de mogelijkheid om je Ferminator overal en altijd te bedienen. Als je een nieuwe Ferminator Basic hebt gekocht, is het eenvoudig om achteraf de Wi-Fi-module te ontgrendelen.Â
Geen grenzen
Met de Ferminator kun je lagers en pilsners fermenteren op de juiste lage temperatuur of de wildste Kveik op 40°C, evenals alles daartussenin - alleen de verbeelding stelt de grenzen.

Uitbreidingsmodule
Extra uitbreidingsmodules kunnen worden aangeschaft voor de Ferminator, zodat deze kan worden aangepast aan de meeste behoeften.
De uitbreidingsmodule heeft een hoogte van 22 cm.
Naast de uitbreidingsmodules kan de Ferminator worden uitgebreid met een extra koel-/verwarmingsunit aan de achterkant.
De uitbreidingsmodule en de Ferminator kunnen worden gescheiden, zodat het minimaal ruimte inneemt bij het opbergen.
Ongelooflijk flexibel
Het ontwerp van de Ferminator maakt het ongelooflijk flexibel en het kan eenvoudig worden uitgebreid met meerdere uitbreidingsmodules, zodat het kan worden aangepast aan de meeste fermentatietanks en behoeften. Hieronder kun je zien hoe de Ferminator kan worden aangepast en eventueel hoeveel uitbreidingsmodules nodig zijn om aan jouw vereisten te voldoen.

Ferminator Basic




Ferminator Basic:
Externe afmetingen:Â
560 L x 560 B x 651H
Interne afmetingen:Â
436 L x 436 B x 531 H
Grootte past:
- 32 L. Vergister
- 30 L. FermZilla Flat Bottom
- 29 L. Kegmenter
Met 1 uitbreidingsmodule




Ferminator met 1 uitbreidingsmodule
Externe afmetingen:
560 L x 560 B x 871H
Interne afmetingen:Â
436 L x 436 B x 751 H
Grootte past:
- 30 L. Conicus Basic
- 30 L. FermZilla All rounder
- 3 x 19 L. Cornelius Kegs.
- 58 L. Kegmenter
Met 2 uitbreidingsmodules





Ferminator met 2 uitbreidingsmodules
Externe afmetingen:
560 L x 560 B x 1091H
Interne afmetingen:Â
436 L x 436 B x 971 H
Grootte past:
- 27 L. FermZilla
- 35 L. FermZilla
- 60 L. FermZilla All rounder
- 4 x 19 L. Cornelius Kegs.
Met 3 uitbreidingsmodules


Ferminator met 3 uitbreidingsmodules
Externe afmetingen:
560 L x 560 B x 1311H
Interne afmetingen:Â
436 L x 436 B x 1191 H
Grootte past:
- 55 L. Conicus Basic
- 55 L. FermZilla
Display
Het display in de Ferminator heeft een nieuw ontwerp dat gemakkelijk te lezen is, en het apparaat is eenvoudig te bedienen met een paar eenvoudige knoppen. De ingestelde en huidige temperatuur wordt altijd weergegeven op het display, zodat het gemakkelijk is om de ontwikkeling te volgen. Als een Graviator of Tilt is aangesloten, verschijnt SG op het display.
Duidelijk display - bekijk alle belangrijke brouwgegevens op de startpagina
• Ventilatorsnelheid
• Eenvoudig en intuïtief ontwerp

Optionele accessoires
Ontgrendel de WiFi-module

Krijg de mogelijkheid om je Ferminator overal en altijd te bedienen. Als je een nieuwe Ferminator Basic hebt gekocht, is het eenvoudig om de Wi-Fi-module achteraf te ontgrendelen.
Plug & Pour

Upgrade de Ferminator naar een volledig tapbiertapsysteem met een eenvoudige stekker en giet vervolgens ambachtelijk bier.
Koel- / verwarmingseenheid

De Ferminator kan worden uitgebreid met een extra koel- / verwarmingseenheid aan de achterkant, waardoor twee units worden toegevoegd die kunnen koelen / verwarmen.
Uitbreidingsmodule

Hoogte van de uitbreidingsmodule 22 cm, bestaande uit twee delen die eenvoudig te monteren en demonteren zijn. De Ferminator kan worden uitgebreid met meerdere uitbreidingsmodules.
Brouwtrolley

Maak je brouwsysteem, Ferminator, FermZilla of Digital Turbo Boiler mobiel. Handig op de brouwdag. 4 stevige rubberen wielen. 2 daarvan kunnen worden vergrendeld.
Onderplaat

Beschermt de onderkant van de Ferminator. De onderplaat heeft afgeronde hoeken en is gemaakt van roestvrij staal.
Wist je dat...
De Ferminator kan ook worden gebruikt voor: Ketel Zure bieren, het koel houden van vaten, het rijzen van brood, het drogen van vlees, worst maken, kaas, enz.




Ferminator Basic


Ferminator Basic:
Externe afmetingen:Â
560 L x 560 B x 651H
Interne afmetingen:Â
436 L x 436 B x 531 H
- Plug & Pour-compatibel
Upgradebaar naar Ferminator Connect
Ferminator Connect


Ferminator Connect:
Externe afmetingen:Â
560 L x 560 B x 651H
Interne afmetingen:Â
436 L x 436 B x 531 H
Videohandleidingen voor Ferminator Basic
Voor een eenvoudige en snelle start vind je video's voor elke stap met de Ferminator.
01. Unpacking and assembling the Ferminator Basic
02. Programming the Ferminator Basic
03. Getting started and using expansion modules
04. Installing a thermowell
05. Calibrating the Ferminator Basic
Veelgestelde vragen over de Ferminator
De FAQ bevat antwoorden op veel van de meest gestelde vragen over de Ferminator.
Condensatie kan zich vormen op de binnenste vinnen van de Koel-/Verwarmingsunit. Controleer regelmatig of er te veel condensatie is gevormd en verwijder eventuele condensatie door de Koel-/Verwarmingsunit iets opzij te kantelen. Verwijder ook eventuele condensatie van de piepschuim bodem en groef.
Condensatie kan zich vormen op de binnenste vinnen van de Koel-/Verwarmingsunit. Het is belangrijk dat de Koel-/Verwarmingsunit en het piepschuim volledig droog zijn voordat deze opnieuw wordt gebruikt of als de Ferminator wordt opgeborgen. Als alternatief moet de Koel-/Verwarmingsunit iets opzij worden gekanteld, zodat eventueel condenswater kan weglopen en de onderkant van het piepschuim moet worden afgeveegd.
De Ferminator is gemaakt van EPS (geëxpandeerd polystyreen). Het materiaal is brandwerend. Nieuwe en duurzamere kwaliteit.
Plaats de Ferminator in een gebied tussen 0°C en 35°C. Als de omgevingstemperatuur lager of hoger is dan eerder genoemd, kan dit van invloed zijn op de unit.
De temperatuursonde moet aan de achterkant van de fermentor worden geplaatst, weg van de Koel-/Verwarmingsunit. Het is een goed idee om de sonde te isoleren met isolatiemateriaal om een zo nauwkeurig mogelijke temperatuurmeting van het bier te krijgen en niet van de lucht rond de fermentor. Nog beter zou zijn om de temperatuur binnen in de fermentor te meten met behulp van een thermowell.
Gebruik de Ventilatorsnelheid-knop om de snelheid van de ventilator in 4 niveaus aan te passen. Elk niveau beïnvloedt de snelheid van de ventilator en het tempo van de temperatuuraanpassing. Hoge snelheid is het meest effectief.
Bij stroomuitval zal de Ferminator de laatst ingevoerde instellingen onthouden. Wanneer de stroom terugkeert, zal de Ferminator automatisch opstarten en doorgaan met de laatst ingevoerde instellingen.
Als u op enig moment de temperatuursondes moet kalibreren, vindt u hieronder meer informatie en kunt u de bijbehorende videogids bekijken.
Om de temperatuursondes van de Ferminator te kalibreren, drukt u op de + knop wanneer het startscherm wordt weergegeven wanneer u de Ferminator aansluit.
cal.beer: Toont hoe de lange temperatuursonde is gekalibreerd.
cal.box: Toont hoe de korte temperatuursonde bij de koel-/verwarmingsunit is gekalibreerd.
New Cal: Dit is waar u uw aanpassing instelt door op de  + of – knop te drukken.
temp.beer: Toont de temperatuur van de lange temperatuursonde; de temperatuursonde die u op uw fermentor plaatst of binnenin gebruikt door middel van een thermowell.
temp.box: Toont de temperatuur van de korte temperatuursonde bij de koel-/verwarmingsunit. Deze temperatuursonde meet de temperatuur/luchttemperatuur binnenin de Ferminator.
Laten we beginnen met de "temp.beer".
Stel dat deze 12,5 °C meet, maar je wilt deze aanpassen naar 11,2 °C.
Dan stel je de aanpassing in "New Cal" in door op de – knop te drukken, totdat er -1,3 staat. Vervolgens druk je op de "Start/Stop" knop om de aanpassing aan de "cal.beer" toe te voegen.
Je zult nu zien dat "cal.beer" -1,3 aangeeft en langzaam zal "temp.beer" worden aangepast naar 11,2 °C.
Laten we dan kijken naar "temp.box".
Stel dat deze 12,8 °C meet, maar je wilt deze aanpassen naar 13,2 °C.
Dan stel je de aanpassing in "New Cal" in door op de + knop te drukken, totdat er 0,5 staat. Vervolgens druk je op de "menu" knop om de aanpassing aan de "cal.box" toe te voegen.
Je zult nu zien dat "cal.box" 0,5 aangeeft en langzaam zal "temp.box" worden aangepast naar 13,2 °C.
De extra temperatuursonde aan de achterkant van de koel-/verwarmingsunit, naast de koel-/verwarmingsribben, wordt gebruikt om de temperatuur binnenin de Ferminator te meten. Het is er ook om te beslissen hoeveel de Ferminator moet verwarmen/koelen en hoe de regellus moet zijn. Bovendien wordt ook het verschil tussen de twee temperatuursondes gemeten om ervoor te zorgen dat het verschil niet te groot is.
Om de gist niet te belasten of zelfs te doden, is de Ferminator gedimensioneerd om een gecontroleerde en aangepaste temperatuuraanpassing te creëren. Wanneer de Ferminator de gewenste temperatuur nadert, maakt hij kleinere en nauwkeurigere aanpassingen, zodat de gewenste temperatuur zo nauwkeurig mogelijk wordt bereikt.
Als je de Ferminator test vóór gebruik, is het van cruciaal belang om dit te doen met een fermentor gevuld met water en de temperatuursonde aan de achterkant ervan te plaatsen, weg van de Koel-/Verwarmingsunit. Voor meer informatie lees je 1.5.1 De temperatuursonde. Dit zorgt ervoor dat de Ferminator tijdens de test correct werkt. Verzuim om dit te doen kan resulteren in een slechte werking van de Ferminator en een foutieve uitkomst geven!
WiFi 2,4 GHzÂ
Voltage: 100-240V ~ 1,5A
Frequentie: 50 / 60Hz
Uitgang: 24V ⎓ 4A
Standby-vermogen: 1 W
Maximaal vermogen: 80 W
Zekering: 10 A - 16 A
Buiten Europa: Controleer of het aangegeven stroomtype van het apparaat overeenkomt met de waarden van uw stroomvoorziening.
E1: Binnenventilator draait niet of draait te langzaam.
E2: Buitenventilator draait niet of draait te langzaam.
E3: Hoge temperatuur. Temp.beer sensor boven 55°C.
E4: Hoge temperatuur. Temp.box sensor boven 55°C.
E5: Lage temperatuur. Temp.beer sensor onder -10°C.
E6: Lage temperatuur. Temp.box sensor onder -10°C.
*Getest met Ferminator Basic bij kamertemperatuur van 20°C, met 25 liter water met een temperatuur van 24°C. Bij gebruik van uitbreidingsmodules kan een extra koel- / verwarmingseenheid nodig zijn.
Meer informatie
Product Attachments
Veilige betaling






