
Life Hack Easter Brew 2023 - 25 L. Kit
Dit is een bier dat is gefermenteerd met een echt spannende K.1 Voss Kveik-gist van Kveik Yeastery, waarbij je kunt experimenteren met de fermentatietemperatuur. De gist kan temperaturen van 18-42 graden aan en geeft zeer verschillende smaak- en aromanoten afhankelijk van de temperatuur. Verdeel het brouwsel in 2 delen en laat ze bijvoorbeeld fermenteren bij 20 en 40 graden. Ervaar een kruidige smaak met tonen van sinaasappel en perzik.
Omschrijving
Het paasbier van dit jaar is gefermenteerd met K.1 Voss Kveik-gist van Kveik Yeastery. De samenstelling van mout en hop is heel eenvoudig en neutraal gehouden om de vele spannende smaken en aroma's die met de K.1 Voss Kveik-gist kunnen worden bereikt, te benadrukken. De smaak en aroma's veranderen aanzienlijk als het wordt gefermenteerd bij 20°C of 40°C, in feite zul je het waarnemen als twee totaal verschillende brouwsels.
De gist kan temperaturen van 18-42 graden aan en geeft zeer verschillende smaak- en aromanoten afhankelijk van de temperatuur. Verdeel het brouwsel in 2 delen en laat ze bijvoorbeeld fermenteren bij 20 en 40 graden. Ervaar een kruidige smaak met tonen van sinaasappel en perzik.
Echte Noorse multi-cultuur Kveik-gist van Kveik Yeastery in Noorwegen.
Kveik is een volkomen unieke multi-cultuur gist van Noorse boerderijen die traditioneel werd gebruikt in boerderijbrouwerijen en gedurende vele generaties werd doorgegeven. Het staat bekend om zijn ongelooflijk snelle fermentatie bij hoge temperaturen en het creëren van unieke smaken en aroma's. Originele Kveik-culturen bestaan uit verschillende gisttypes in elke cultuur, en zonder alle gisttypes aanwezig kan het niet echt Kveik worden genoemd. Elk gisttype in de cultuur draagt bij aan smaak en aroma, en de originele samenstelling is wat zorgt voor unieke smaken en aroma's.
Voss Kveik
De K.1 Voss Kveik komt van Sigmund Gjernes in Voss, Noorwegen.
K.1 Voss heeft fruitige tonen waarbij sinaasappel en citrus de hoofdeigenschappen zijn. Bij hoge fermentatietemperaturen is de intensiteit van de smaak en aroma's middelmatig tot hoog, en bij lagere temperaturen zal het minder intens zijn.
Fermentatie
Voss fermenteert vanaf 18°C (64°F) tot wel 42°C (106°F). Hoe hoger de fermentatietemperatuur, hoe sneller de fermentatie.
Bij de hoogste temperatuur kun je verwachten dat het bier binnen 48 uur of sneller fermenteert.
Met deze kit kun je verwachten:
Kleur: 19 EBC
Bitterheid: 29 IBU
Alcohol: 7,2%
Gisttype: Bovengistend met Kveik-gist
Gewicht: ca. 7.000 g
Opbrengst: ca. 23-25 liter
Inhoud: mout, hop, gist, klaringsmiddelen en brouw instructies
Meer informatie
Veilige betaling






