
New England East Coast Ale Yeast
Ideaal voor het brouwen van East Coast bierstijlen en produceert tropische en fruitige esters, met name steenvruchten zoals perzik.
Omschrijving
New England brengt een fruitig esterprofiel dat nodig is in East Coast bierstijlen. Een normale fermentatie met New England zal tropische en fruitige esters produceren, vooral steenvruchten zoals perzik. Via het β-glucosidase-enzym kan New England hoparoma en smaak accentueren. Het heeft een medium tot hoge attenuatie en een medium flocculatie, waardoor het geschikt is voor East Coast ale-stijlen.
Geur: Fruitig, vooral tropisch en steenvruchten
Percentage vaste stoffen: 93% - 97%
Levensvatbaarheid: ≥ 5 x 109 CFU per gram droge gist
Bacteriën: < 1 per 106 gistcellen
Flocculatie: Medium
Attenuatie: Medium tot hoog
Fermentatiebereik: 15 - 22°C (59 - 72°F)
Alcohol tolerantie: 9% ABV
Pitching Rate: 1,0 g/L
Fermentatie die voltooid kan worden in 7 dagen, iets langzamer dan de meeste ale-stammen. Dit is perfect kenmerkend voor deze stam.
Meer informatie
Accessories
Veilige betaling






