
Vienna Malt - Castle Malting
Belgisch Vienna basismout.
Licht oven gedroogd bij 85-90 °C.
EBC: 4-7
Omschrijving
Productbeschrijving
Voegt een rijkere mout- en graansmaak toe dan pilsmout en geeft subtiele aroma's van toffee en karamel. Deze Vienna-mout wordt gedroogd bij 85-90°C. Dit is iets hoger dan pilsmout. Dit resulteert in een diepere gouden kleur van het bier, terwijl tegelijkertijd het lichaam en de volheid worden vergroot. De hogere droogtemperatuur vermindert de enzymatische activiteit van Château Vienna-mout enigszins in vergelijking met Chateau Pilsen. Echter, deze mout heeft nog steeds voldoende enzymatische activiteit om gebruikt te worden in combinatie met een groot deel aan speciale mouten.
EBC 4-7
Gebruik
Werkt goed met alle bierstijlen. Perfect voor het versterken van de kleur en het aroma van lichte bieren. Kan tot 100% van de moutstort gebruikt worden
Meer informatie
Veilige betaling






