
Voss Kveik Ale gist, 11 g
Kveik is de originele en traditionele Noorse gedroogde gist! Voss Kveik Ale ondersteunt een breed scala aan fermentatietemperaturen tussen 25-40°C (77-104°F). Aroma: Neutraal smaakprofiel binnen het temperatuurbereik met tonen van sinaasappel en citrus.
Omschrijving
Kveik is een Noors woord voor gist. Kveik gaat ver terug in de Noorse geschiedenis. Destijds werd de gist gedroogd en bewaard en vervolgens doorgegeven aan de volgende generatie. Hierdoor is Kveik de originele en traditionele gedroogde gist die Sigmund Gjernes sinds de jaren 1980 met traditionele methoden heeft behouden en vervolgens deelde met de brouwerijgemeenschap.
De optimale fermentatietemperatuur ligt tussen 35-40°C (95-104°F) en heeft een breed scala aan fermentatietemperaturen tussen 25-40°C (77-104°F). Bij bier dat met de optimale temperatuur wordt gebrouwen bereikt u binnen 2-3 dagen volledige attenuatie. De smaak is consistent in elke fermentatietemperatuur, neutraal met tonen van citrus en sinaasappel. De vlokking is hoog, waardoor het bier helder wordt en filtratie of proceshulpmiddelen niet nodig zijn.
Fermentatie is voltooid binnen:
2 dagen bij 40°C (104°F)
3-4 dagen bij 30°C (86°F)
5-7 dagen bij 25°C (77°F)
Aroma: Neutraal smaakprofiel binnen het temperatuurbereik met tonen van sinaasappel en citrus.
Gisttype: Boven fermenterende gist
Percentage vaste stoffen: 93% - 96%
Levensvatbaarheid: ≥ 5 x 10⁹ CFU per gram droge gist
Wilde gist: < 1 per 106 gistcellen
Diastaticus: Niet detecteerbaar
Bacteriën: < 1 per 106 gistcellen
Vlokking: Zeer hoog
Attenuatie: Middelgroot tot hoog
Fermentatiebereik: 25 - 40°C (77 - 104°F) Optimaal: 35 - 40°C (95 - 104°F)
Alcoholtolerantie: 12% ABV
Dosering: 0,5-1,0g/L
Meer informatie
Product Attachments
Accessories
Veilige betaling






